//
you're reading...
Uncategorized

Isompia turnauksia

Miekkailukausi 2014-2015 alkoi osaltani noin kuukausi sitten – eilen pidettiin myös ensimmäinen kotimainen koitos, Nils Sjöblom Memorial, jonka voitin. Kisa oli mukavan iso, peräti 42 osallistujaa. Ottelu sujui hyvässä miekkailuhengessä pitkälti kesän arvokisaonnistumisten suomilla itseluottamushöyryillä, joiden on tarkoitus savuta korvista myös sitten kun maailmancup-kiertueen lähtölaukaus ammutaan lokakuun lopussa.

Tuleva kausi on erityisen mielenkiintoinen kahdesta syystä:

1) Huhtikuusta lähtien FIE-pisteet lasketaan mukaan Rion olympialaisten karsintaan. Euroopasta on tuttuun tapaan pirullisen vaikea päästä: ensin valitaan neljä parasta joukkuetta maailmanlistalta, minkä lisäksi seuraavaksi paras eurooppalainen tiimi. Suomella ei ainakaan vielä ole tähän joukkoon asiaa, sillä joukkueprojekti on sen verran uusi juttu. Tämän jälkeen FIE-rankingin yksilölistalta poistetaan niiden maiden edustajat, joilla on joukkuepaikka. Jäljelle jäävät kaksi korkeimmin sijoitettua eurooppalaista saavat pääsylipun kisoihin. Tämän lisäksi järjestetään karsintakilpailu, johon osallistuvat ne maat, joilla ei ole jo paikkaa – kisan voittaja pääsee myös mukaan olympiamittelöihin.

Tämänhetkisessä valossa Suomi kamppailee varsin monen muun maan kanssa kolmesta paikasta. Tällä haavaa maailmanlistan sijalta 12. pääsee suoraan kisaan – kaikki todennäköisesti kyllä vielä muuttuu moneen otteeseen.

Kuriositeettina: mikäli pääsisin karsinta-aikana jokaisessa mukaanlasketussa kisassa vain yhden kierroksen pidemmälle, sijoitus olisi jo 17.

2) Azerbaijanin Bakussa järjestetään tulevana kesänä ensimmäiset European Gamesit, ns. Euroopan olympialaiset. Neljän vuoden välein pidettävien kisojen lajikirjoon kuuluu muun muassa miekkailu. Koska kisa on vain Euroopan sisäinen, on sen karsinta helpompi päihittää kuin tulevien olympialaisten. Valintajärjestelmä on kuitenkin samankaltainen, sillä valinnat tehdään myös ensisijaisesti joukkuerankingin kautta. Tämän lisäksi tiedossa on kahdeksan paikkaa rankingin kautta, kuitenkin vain yksi maata kohden. Lopulta pidetään vielä karsintakisa, jossa jaetaan neljä pääsylippua.

Olen tällä hetkellä, kiitos kesän arvokisojen pisteiden, varsin vakaasti kahdeksantena kahdeksasta tällä listalla – tiedossa olisi siis suora pääsy, mikäli valinnat tehtäisiin heti. Asiaa kuitenkin mutkistaa se, että pisteidenkeruun aikarajaksi on määritelty 30.11.2014: vaikutuspaikkoja on tiedossa vielä kolme, ja ne ovat Kupittaan satelliitti, Bernin MC ja Tallinnan MC.

Syksystä on siis tulossa jännittävä!

Keskustelu

Ei kommentteja.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: